Висши държавни представители на Великобритания  преговарят и призовават свои съюзници

...
Висши държавни представители на Великобритания  преговарят и призовават свои съюзници
Коментари Харесай

Великобритания уговаря бойкот на Световното по футбол заради отровения агент Скрипал

Висши държавни представители на Великобритания  договарят и приканват свои съдружници да бойкотират Световното състезание по футбол, което тази година ще се организира в Русия, съобщи The Times.

Изданието се базира на собствен, чудесно осведомен източник, съгласно който е допустимо акцията да бъде подкрепена от политици и публични лица на страни като Полша, Австралия и Япония.

Решението за образуване на протест било взето след известията за атаката срещу бившия полковник от запаса на съветското държавно разузнаване Сергей Скрипал, наказан през 2006 година за шпионаж в изгода на британските спецслужби. Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безсъзнание на скамейка в британския град Солсбъри в неделя и настанени в доста тежко положение в болница.

Няколко дни по-късно британският вътрешен министър Амбър Руд разгласи, че двамата са били отровени с " доста рядко " нервнопаралитично вещество. От английската полиция обявиха, че преглеждат случая като опит за ликвидиране.

По-рано се появиха информации, че националният отбор на Англия може да бъде отхвърлен от Световното по футбол през 2022 в Катар, в случай че откаже протестно да взе участие в шампионата в Русия тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР